/public/data/article/10/main_tmp_10_1476279430.png
12/10/2016
Arkitekten

Alliance Arkitekter-gründer og Selvaag-utviklingssjef fra 1. desember, Harald M. Gjøvaag svarer på 6 kjappe!

"Om å våge i livet, som i kjærligheten..."

 1. Hvis du var din egen arkitekt (som du jo er hehe), hvilket rom eller del av huset ville vært viktigst for deg, og hvorfor?

- Kjøkkenet. Fordi her samles vi om morgenen, om ettermiddagen og på kvelden, til hverdag og fest, og til samtaler om de små og store spørsmålene og svarene i livet. Min samboer og jeg har nettopp kjøpt leilighet og kjøkkenet- og spiserommet er nok dét vi legger mest ned i. 

 

2. Er du like av opptatt bolig, oppussing og det å tjene penger på bolig/eiendom som veldig mange andre i Norge virker å være?

Boligen er først og fremst et hjem for meg og hverken et prosjekt eller investeringsobjekt. Når det er sagt, har jeg vært heldig som mange andre de siste 17 årene. Fra første OBOS-leilighet på Etterstad til den nå nyinnkjøpte leiligheten, har størrelse og pris steget betraktelig. 

3. Har du gjort noen skikkelige tabber på eiendomsfronten du kan nevne offentlig?

Jeg takket nei til hjelp fra mine foreldre til å kjøpe en leilighet på Jessenløkken i 1994 ... Orker ikke tenke på det. 

4. I "jappe-dagene" på 80 og 90-tallet  var det vanlig med vegg-til-vegg tepper, globus-barskap i stua og gjestene kunne røyke inne. Henger noe av dette fortsatt igjen hjemme hos deg?

- Nei, måtte i tilfellet være PH5-lampen i spisestuen, humre. I hjemmet vårt er det innslag av alt fra arvemøbler, IKEA-lamper og objekter med historie. Jeg har hverken hatt råd til -eller interesse for å bo i et "designer-hjem", men er heller ikke særlig sentimental med hensyn til å gi ting videre.

5. Er hus i Holmenkollen "hot or not" i dag? Og hvor sånn cirka bor du?

- Not. Som Stavangermann i hovedstaden har jeg aldri brydd meg om hvor, men om i hva jeg bor. Jeg har beveget meg fra Vinderen til Fagerborg, via Tøyen og Etterstad og til Godlia hvor jeg bor nå. Vi vil derimot tilbake til byen, så nå flytter vi til Frogner i slutten av oktober. Målet var å bo innenfor ring 2, og med så mange familiemedlemmer vi er, måtte vi ha noe med litt størrelse. Da blinket Frogner seg ut, med i særklasse flest større leiligheter. 

6. Boligmarkedet koker om dagen i, særlig i Oslo. Er du enig at man bør kaste seg inn som førstegangskjøper så fort man kan, eller er du typen som venter til markedet kanskje roer seg og "kliner" til da?

- Om å våge i livet, som i kjærligheten, om når en skal få barn -og våge å investere i bolig, mener jeg man skal kaste seg i det, uansett. Det er så mye som ikke passer, som må vente fordi "en skal bare ..." -men hvis en avventer ønsker og behov og utsetter til senere, risikerer en jo å aldri få kline ...

 

 

Foto: Privat

Har du tips til andre som bør intervjues? Send oss en e-post!