/public/data/article/11/main_tmp_11_1477991761.jpg
01/11/2016
Arkitekten

Vi snakket med adm.direktør i Aspelin Ramm Eiendom, Gunnar Bøyum

1.  Hvis du var din egen arkitekt, hvilket rom eller del av huset ville vært viktigst for deg, og hvorfor?
Et allrom hvor man kan spise lese, jobbe, se TV, skravle og lage mat  Fordi det er der man lever sitt våkne liv hjemme. Heller få, men store rom enn mange små.  

2. Er du like av opptatt bolig, oppussing og det å tjene penger på bolig/eiendom som veldig mange andre i Norge virker å være?
Privat er bolig for meg et sted jeg bor/lever store deler av året  sammen med min familie  Boligen skal dekke det basale  behovet. I Aspelin Ramm sammenheng er vi opptatt både av å lage gode bomiljøer, god boligarkitektur og tjene penger på det vi driver med. Det siste er også viktig, ellers er man fort ute av «business»

3. Har du gjort noen skikkelige tabber på eiendomsfronten du kan nevne offentlig?
Det var sikkert ikke lønnsomt å selge en fin leilighet på Fagerborg i 1993 – men når man ikke hadde råd til å sitte med en usolgt når man hadde kjøpt noe nytt er ikke det mye å tenke på. 

4. I "jappe-dagene" på 80 og 90-tallet  var det vanlig med vegg-til-vegg tepper, globus-barskap i stua og gjestene kunne røyke inne. Henger noe av dette fortsatt igjen hjemme hos deg?
Man kan jo savne stemningen på røykfylte nachspiel noen ganger – men det er jo deilig å våkne opp i «god luft» - og ikke er jeg noen ivrig nachpiel deltaker lenger heller (alderen får ta skylda).

5. Er hus i Holmenkollen "hot or not" i dag? Og hvor sånn cirka bor du?
De fleste velger bolig og bosted ut fra egne personlige ønsker og økonomi. For noen er det å ha marka utenfor stuevinduet viktig, for andre er kort vei til byens tilbud viktig. Å gjøre seg til dommer over andres preferanser og smak synes jeg ingen skal gjøre – heller ikke arkitekter skal gjøre det!

6. Boligmarkedet koker om dagen i, særlig i Oslo. Er du enig at man bør kaste seg inn som førstegangskjøper så fort man kan, eller er du typen som venter til markedet kanskje roer seg og "kliner" til da?
Litt kjedelig svar – men bolig skal for de fleste av oss dekke et bobehov.  Går prisene ned og du taper verdi på dagens bolig, så er det billigere å kjøpe noe nytt. Se på min erfaring i 1993.  Men hold deg i markedet inntil gamlehjemmet kaller   - du klarer ikke å time markedets topper og bunner.
Og med Tek 10 standard skal vi jo nå bo hjemme leeeenge…

 

Om Gunnar Bøyum:

Gunnar Bøyum (født 1956) er konsernsjef i Aspelin Ramm Gruppen AS og adm.direktør i Aspelin Ramm Eiendom AS 

 

Foto: Aspelin Ramm

Har du tips til andre som bør intervjues? Skriv ditt forslag i kommentarfeltet nedenfor!