/public/data/article/14/main_tmp_14_1480608897.jpg
01/12/2016
Arkitekten

Vi snakket med adm.direktør i Bonum Utvikling AS, Salman Saeed

1. Hvis du var din egen arkitekt, hvilket rom eller del av huset ville
vært viktigst for deg, og hvorfor?

Det blir vel fort kjøkkenet. Jeg er for det første en veldig matglad person, og trives således med en viss nærhet til der maten befinner seg til enhver tid. Videre er kjøkkenet en sosial sone, og som en over snittet sosial person vil jeg tro at jeg naturlig trekkes inn mot nettopp det rommet. 

2. Er du like av opptatt bolig, oppussing og det med å tjene
penger på bolig/eiendom som veldig mange andre i Norge virker å være?

Jeg eier min egen bolig, samt en sekundærbolig som jeg har leid ut. Videre er jo min heltidsbeskjeftigelse i Bonum relatert til boligutvikling, så ja, jeg er vel opptatt av å tjene penger på bolig. Men det å ivareta et samfunnsansvar som boligutvikler og samtidig tjene penger mens man gjør det, mener jeg er helt fair. Alle boligutviklere i Oslo i dag er kommersielle, og selv om dugnadsånden er stor blant boligutviklerne, er alle som en opptatt av bunnlinjen og avkastning på investert kapital.

3. Har du gjort noen skikkelige tabber på eiendomsfronten du kan
nevne offentlig?

Ingen som jeg kommer på her i skrivende stund. Men jeg har jo gjort meg opp noen erfaringer, eksempelvis knyttet til budgivning på prosjekter osv. hvor man i etterpåklokskapens lys ser at man kunne gjort ting annerledes for å ha vunnet frem. Men noen skikkelig brølere har vi ikke referanser til i Bonum – vi er for flinke for slikt.


4. Hvilke synes du er de mest spennende
byutviklingsområdene for boliger i Oslo om dagen?

Det er jo i områder hvor det er arealknapphet at man har størst sannsynlighet for realvekst i et marked som ellers ikke vokser (ikke at det er noe problem is Oslo eller Norge akkurat nå – men dog), og sånn sett vil jeg alltid foretrekke å investere i sentrum nettopp fordi veksten over tid vil slå inflasjonen ettersom det ikke finnes «nye» tomter, og etterspørselen dermed alltid vil være litt større enn tilbudet. Dog kan ikke sentrum kalles et spennende byutviklingsområde som sådan, og hvis jeg skal trekke frem et annet sted vil jeg si at Bjørvika/Bispevika/Sørenga er et ekstremt spennende område som vi fremdeles ikke har fått oppleve den fulle effekten av, men det kommer! Jeg tror Bjørvika fremdeles er undervurdert mtp. hvordan området blir når området er ferdigutviklet med boliger, næring, Munch-museet, trikken og hele spekteret av servicenæringer som på sikt skal etableres i bygulvet der. 

5. Er hus i Holmenkollen "hot or not" i dag? Og hvor sånn cirka
bor du? Hva trives du best med der du bor?

Holmenkollen har jo noen egenskaper ved seg som alltid vil gjøre det attraktivt for en viss kjøpergruppe. Det ligger i høyden med utsikt, nærhet til marka og nasjonale idrettsanlegg. Selv er jeg et asfaltdyr og trives best i sentrum. Bor på Bislet/St.Hanshaugen og trives veldig godt med at jeg har nærhet til absolutt alt.

6. Boligmarkedet koker om dagen i, særlig i Oslo. Er du enig at
man bør kaste seg inn som førstegangskjøper så fort man kan, eller er
du typen som venter til markedet kanskje  roer seg og "kliner" til da?

Det er ingenting å vente på, det kommer ingen korreksjon med det første hensyntatt tilbudsunderskuddet og nett tilflytning til byen. Dessuten kjøper og selger man i samme marked når man investerer for å bo – således er jo nedsiden også begrenset på en måte.

 

Gå inn på www.bonum.no og se om du finner din egen drømmebolig der blant ett av våre prosjekter!

 

Salman Saeed er Administrerende Direktør & partner i eiendomsutvikleren Bonum Utvikling AS. Salman er også initiativtaker og leder for nettverket Ung i Næringseiendom som i dag teller 760+ medlemmer.

 

Har du forslag til andre kandidater vi bør intervjue? Skriv ditt forslag i kommentarfeltet nedenfor!