/public/data/article/16/main_tmp_16_1494438354.png
10/05/2017
Arkitekten

Vi snakket med sjeføkonom i Eika Gruppen, Jan Ludvig Andreassen

1.  Hvis du var din egen arkitekt, hvilket rom eller del av huset ville vært viktigst for deg, og hvorfor?

Bad med spa. Tror jeg ville likt å designe drømmebadet mitt med romslig sauna og sittegruppe for refleksjon, avkjøling og forfriskninger. 

   2. Er du like av opptatt bolig, oppussing og det med å tjene penger på bolig/eiendom som veldig mange andre i Norge virker å være?

Vel, ‘it goes with the territory’, som amerikanerne ynder å si. Det du holder på med i 20 år bør du være glad i, og jeg er definitivt glad i å analysere boligmarkeder. 

 3. Har du gjort noen skikkelige tabber på eiendomsfronten du kan nevne offentlig?

Kjøpte min første bolig på slutten av 1980-tallet, rett før den store boligkrise fra den gang. Håper å ikke gjøre det samme igjen.


 4. I "jappe-dagene" på 80 og 90-tallet  var det vanlig med vegg-til-vegg tepper, globus-barskap i stua og gjestene kunne røyke inne.
Henger noe av dette fortsatt igjen hjemme hos deg?

Jeg er såpass gammel at jeg fortsatt har en overfylt bokseksjon som stuens største møbel. Jeg har lyst på et akvarium i stua, noe som også var på moten for 20 år siden.  

 
5. Er hus i Holmenkollen "hot or not" i dag? Og hvor sånn cirka bor du? Hva trives du best med der du bor?

Fjord eller fjell var et vanskelig valg da jeg etablerte meg, men det ble til at jeg valgte å etablere meg langs Oslo fjorden.  Mye i Holmenkollen er i dag ganske så rimelig priset i forhold til Fjordbyen eller øyene langs fjorden. Det beste er å kunne gå turer, både sent og tidlig, langs stranda, og kjenne havet og dets luner døgnet rundt. 

 
6. Boligmarkedet koker om dagen i, særlig i Oslo. Er du enig at man bør kaste seg inn som førstegangskjøper så fort man kan, eller er du typen som venter til markedet kanskje  roer seg og "kliner" til da?

Markedet i Oslo vil nok falle med om lag 5 pst det neste året. 

Om:

Jan Ludvig Andreassen er sjeføkonom i Eika Gruppen med hovedansvar for overvåking av makroøkonomi i inn-og utland. Han er opptatt av de lange linjer og liker en god debatt. De siste 20 år har han jobbet med makroøkonomiske analyser i blant annet DnB, Alfred Berg og Norges Bank.

Har du forslag til andre kandidater vi bør intervjue? Skriv ditt forslag i kommentarfeltet nedenfor!